CONTENTO CONSULT

KVK 65505026

ARNHEM, EDE, NIJMEGEN, DOETINCHEM, UTRECHT, AMERSFOORT, APELDOORN, DEVENTER, ZWOLLE, 'S HERTOGENBOSCH.

BEL ME VRIJBLIJVEND: 0636 397 674.

©2019 by Contento Consult

FAMILIEOPSTELLINGEN

Als de tocht niet meer voert naar de plaats waar alles weer goed komt, wat houdt haar gaande?

Anna Enquist

Met Annette Jansen Holleboom, eveneens zeer ervaren coach en begeleider van mensen, begeleid ik in Het Natuurlijk Huus (Raalte) en in Arnhem/Velp familieopstellingen en workshops daarover. Deze familieopstellingen zijn voor iedereen toegankelijk, ook al heb je daar nog geen ervaring mee.

De eerstvolgende familieopstelling waarop je met jouw vraag kunt intekenen is op 

zaterdag 22 februari: Molenplaats Arnhem (park Sonsbeek), van 10:00 tot 13:00 uur.

 

We hebben dan ruimte voor max. 4 opstellingen.

 

Een eigen familieopstelling over jouw vraag kost €75,--.

Ook representanten (prijs €15,--) zijn welkom.

Meld je aan via een e-mail. Daarna sturen we je meer informatie. 

Volgende data zijn:

  • zaterdag 14 maart, Raalte, familieopstellingen van 10:00 - 13:00 uur.

  • zaterdag 4 april, Arnhem, familieopstellingen

Wat is een familieopstelling?

Als mens ben je altijd onderdeel van een familie. Je wordt erin geboren en treft het aan zoals het is. In een familie beïnvloeden mensen elkaar. Het behoren tot jouw familiesysteem brengt veel goeds. We bouwen er onze persoonlijkheid op. Maar soms zorgt een familiesysteem er ook voor dat je niet geheel vrijelijk kunt zijn wie je als individu in de diepte bent. Je eigen leven lijkt dan ondergeschikt aan iets groters dat je niet lijkt te kunnen pakken of veranderen.

Wanneer de dynamiek in jouw systeem het lastig maakt om je eigen leven te leiden en los te komen, ben je misschien onbewust loyaal aan iets of iemand en spreken we van een verstrikking.

Een verstrikking uit zich bijvoorbeeld in het steeds tegen bepaalde problemen oplopen, vaak stress of spanning voelen, vaak of altijd gezondheidsproblemen hebben. Of in het gevoel dat er meer in je zit, privé of in je werk, maar het er niet uit komt. Op dat moment is een familieopstelling een mooi instrument om dat te veranderen.

 

Hoe werkt het?

In het werken met familieopstellingen worden verstrikkingen zichtbaar en voelbaar. We onderzoeken de onderlinge verhoudingen en nodigen daarvoor representanten voor mensen in je familiesysteem uit. Dit zijn vrijwilligers die jou niet kennen. Zo kan onbewuste loyaliteit, die tot voor kort het probleem in stand hield, bijgestuurd worden en het probleem opgelost worden. Er ontstaat een nieuw evenwicht. Een evenwicht dat recht doet aan het geheel én aan wie jij bent als individu. Zodat jij gezonder en vrijer kunt functioneren.

Wanneer een (traditionele) therapeut op het niveau van de symptomen probeert om een oplossing te vinden zal dit in de regel geen werkelijke verandering bewerkstelligen. Men is dan immers bezig met symptoombestrijding in plaats van de oorzaak aan te pakken. Het aan het licht brengen van een 'systemisch probleem', dus waarvan de oorzaak zich op een onbewust niveau bevindt, vraagt een andere aanpak.

Voor zover wij weten zijn familieopstellingen de enige methode waarin verstrikking met een (vroeger) familielid zichtbaar gemaakt kan worden. Door een familieopstelling is het vaak mogelijk om erachter te komen met wie iemand verstrikt is. Wanneer de dynamiek die zich binnen een familiesysteem afspeelt zichtbaar geworden is, bestaat er voor de vragensteller de mogelijkheid om zich los te maken van de verstrikking en zijn eigen leven te gaan leiden.

 

Symptomen

Mogelijke uitingsvormen van verstrikkingen of onbewust trouw zijn aan een familielid of familiepatroon: Je merkt bijvoorbeeld dat relaties steeds maar weer mislukken, dat je werk je geen bevrediging geeft of je loopt met gevoelens rond waarvan je geen idee hebt hoe je er aan komt zoals het gevoel er niet bij te horen of verdriet, angst, agressie enzovoort.

Maar ook verschijnselen zoals depressies, schuldgevoelens, verslavingen, psychische stoornissen, suïcidale neigingen of ziekten kunnen duiden op deze verborgen bindingen met vroegere familieleden. Andere verschijnselen die zich lenen voor een familieopstelling:

  • Stress, burn-out of overspannenheid

  • Relaties, bindingsangst en echtscheiding

  • Conflicten thuis, met familie of op het werk

  • Gebrek aan zelfvertrouwen

  • Een te groot of te klein verantwoordelijkheidsgevoel

  • Vragen rondom afscheid of overlijden

  • Depressieve gevoelens en moedeloosheid

  • Gedrags- en opvoedingsproblemen

Het werken met opstellingen is een prachtige, krachtige en diepgaande methode om het verband tussen gebeurtenissen, relaties en psychische problemen zichtbaar te maken en bestendig te veranderen. Deelnemers ervaren vaak een diepe tevredenheid na een opstelling. Veelal is het doen van één opstelling voldoende.

Meer info of vragen?

Bel 0636-397 674 of mail: familieopstellingen.nl@gmail.com